Prémium minőségű rókacsapda,
közvetlenül a gyártótól

Magyarország területén ingyenes kiszállítás!

Rendeljen telefonon vagy e-mailben!
  0670/363-8179 vagy 0620/363-8286.
E-mail: info@agrohydro.hu

Az utóbbi időben sok gyenge minőségű élvefogó jelent meg a magyar piacon:

Ne vegyünk meg olyan rókacsapdát, mely már ránézésre is gyenge anyagból készült: ha kézzel benyomható a rács akkor a rókát nem tartja benn. Óvakodjunk a kisméretű eszközöktől (kétoldalas csapda esetén minimum 170 cm), mert a kétoldalas működés felezi a csapda aktív hosszát. Kerüljük a házilag kendácsolt, fából készül csapdákat –  ezek sem tartják benn a szabadulni igyekvő rókát.

Ne vegyünk meg olyan csapdát sem, melynek mechanikája vagy bármely alkatrészének minősége kétségeket ébreszt. Jó ha tudjuk: a befogott róka minden áron szabadulni próbál: a rossz minőségű rókacsapda nem fogja meg a rókát, de ha mégis akkor nem tartja benn. Nincs rosszabb, mint amikor a befogott róka szétcincálja a gyenge ketrecet, majd kiszabadul. A ravasz állat könnyen tanul, a jövőben óvakodni fog a gyanús ketrec-szerkezetektől. Rókafogásra alkalmas csapdával is csak álcázás után lehetünk eredményesek ilyen esetben.

Most olyan élvefogó csapdákat mutatunk meg,
melyen NEM ALKALMASAK rókafogásra:

Olcsó rókacsapda

Ezt a képet egy vásárlónk készítette, hazai webshopban 11.000Ft-ért vásárolt csapdáról. Ez valójában egy nyestfogó csapda, de a gyártó ebből a rácsból készíti a rókafogó csapdáját is. A csapda a kihelyezést követő 10 napon belül eredményes volt, az éjszaka kellős közepén hallotta is emberünk a csapda csapódását.
Reggel az első dolga volt ellenőrizni a csapdát, a képen látható látvány fogadta.
A ketrec szétfeszítve, a nyest természetesen nem volt benne. Jól látható, hogy a befogott állat addig harapta, feszegette a csapdát, míg tönkretette azt. A rács ponthegesztése nem bírta ki az erőhatást, a csapda kuka, a befogott állat kiszabadult. Rókát sem tartotta volna benn.

Ha az állat kiszabadul egy csapdából, másodszor sokkal nehezebb, időigényesebb lehet befogni.
A történet tanulsága az, hogy érdemes első körben minőségi nyest és rókacsapdát vásárolni.

“Gazdaságos kialakítású csapda – csirkedrótból”

Az alábbi csapdát mi rendeltük egy hazai kisipari gyártótól. Elrettentő példaként.
Ezen csapda hossza (100cm) és átmérője (25cm) róka befogására alkalmatlan, és akkor még csak a méretről beszéltünk. A csapda olyan gyenge rácsból készül, hogy szinte kézzel összegyúrható. Lényegében egy csirkedrót erősségű rácsból gyártott csapda. Ez bizonyosan alkalmatlan nyest vagy rókafogásra.
A szabadulni próbáló állat másodpercek alatt szedné darabokra ezt a csapdát. Pillekönnyű, nincs benne anyag. A rókacsapda tömege több mint 10 kg, ez a csapda csak 2.1kg.
Vagyis kb ötöde anyagból készül. Vajon melyikből fog kiszabadulni a nyest?

Rácsos rókafogó ketrec

“Meghibásodó zárszerkezet”

Olcsó rókacsapda minősége

Érdekesség, a csapda zárásának kialalakítása. Egy elmés, rugós zárszerkezet biztosítja az ajtó zárását.
Működik ez, de tartós kültéri használat esetén porosodni, rozsdásodni hajlamos, továbbá a rugó idővel elfárad, és a csapdaajtó zárását már nem garantálja. Érdemes még megfigyelni a peremezett erősítést nélkülöző, egy ponton rögzített ajtó problémáját. Ha nem a rácsot szaggatja szét a  befogott állat, akkor a csapdaajtó szélét feszíti fel. A lényeg nem változik, ez a csapda nem tartja benn a szabadulni igyekvő rókát..A képen látható az újonnan ügyes, kültéri használat mellett azonban bizonyosan problémás rugós rögzítőszerkezet. Nem tartjuk jó ötletnek. Folyamatos gondozást igénylő alkatrész használata nem célszerű egy tartós kültérre szánt csapda gyártása során. Cégünk csapdái nem tartalmaznak elromló vagy elfáradó alkatrészeket. Kizárólag gravitációs-mechanikus elven működő csapdát készítünk, kompromisszumok nélkül.

Cégünk nem csak gyártja és forgalmazza, használja is az élvefogó csapdákat!

10 éves kártevőirtó és élvefogó gyakorlat, továbbá folyamatos terepmunkák tapasztalatainak eredménye ez a masszív, kompromisszumoktól mentes rókacsapda.

Saját gyártóbázisunk készíti a ketreceket, vásárlásával hazai munkahelyeket támogat.

Magyar termék, nem kínai silány minőség!

A rókacsapda házhozszállítása ingyenes! Az ingyenes postázás feltétele az előreutalás, a kiállított számlát e-mailben küldjük el.

Megrendelést telefonon, sms-ben és e-mailben egyaránt leadhatja.